Lone Star Dreamers

LSD
Rami SaajorantaSamuli TalvioPetri KärhäJouni FinniläHannu FinniläTeemu SarlinSami Oksanen

Laulajat

Lone Star Dreamers on perustettu Keravan Lukiossa vuonna 1991. Nykyisistäkin jäsenistä vielä suurin osa on tuon opinahjon kasvattamia.

Rami SaajorantaRami Saajoranta löysi tiensä vanhakantaisen rock’n’rollin maailmaan Roy Orbisonin kautta. Vaikka Rami keravalaisena kulki jo 6-vuotiaana etelävaltioiden lippu farkkuliivinsä selässä keskellä rockabillyboomia, kului tästä vielä 10 vuotta ennen kuin Anttilasta kotiin kulkeutui Roy Orbison Greatest Hits. Tämän kokoelman kautta 50- ja 60–lukujen melodinen musiikki alkoi aueta nuorelle pojalle, ja levykokoelma alkoikin karttua nopeaa tahtia.

Lopullinen valaistuminen tapahtui ensimmäisellä oikealla rock’n’roll–keikalla Tammisaaressa, jossa pääesiintyjänä oli itse Chuck Berry. Useat suomennoksemme ovat hänen käsialaansa. Siis Ramin, ei Chuckin...

Samuli TalvioSamuli tarttui bändin mukaan opiskelijapiireistä. Samulin lempinimi Torvi-Talvio syntyi, kun huomasimme, miten ilmiömäisiä torvi-imitaatioita hän kykeni esittämään. Sittemmin Samuli on tosin alkanut soittaakin vetopasuunaa (suihkussa), mutta laulutorvella pääsee korkeammalle.

”Mr. Card Shark”-biisin aihe sopii Samulille kuin ässät käteen hold´emissa, joskaan kasinoreissuille ei perheenisä usein ehdi. ”Et kai sinä ole niitä pahamaineisia nettipokerin pelaajia?” häneltä kerran kysyttiin. Vastaus kuului: ”Ei, minä olen niitä hyvämaineisia.”

Petri KärhäPete sai ensikosketuksensa bändiin syksyllä 2016 Rock’n’Roll Nights #24:ssa, kun hän tuli tuuraamaan Mr. Coolia eli basistiamme Hannua. Tykästyimme Peteen niin paljon, että emme halunneet päästää tätä kultakurkkua menemään, vaikka basistin roolia hänellä ei jatkossa olekaan (paitsi joskus). Hän on bändimme uusin velikulta ja kultaääni.

Jouni FinniläJouni Finnilä pääsi musiikin maailmaan jo pienenä opiskellen pianonsoittoa. Hänellä on myös laulanut klassista musiikkia kuoroissa jo yli 30 vuotta.

Bändissä Jonen osa on taustalaulut - sekä ne suusoolot, jotka tarvitsee soittaa rautaisella selkärangalla!

Jouni on säveltänyt uudelle levylle muutaman kappaleen, esimerkiksi Harmaa Ferguson, josta onkin oiva kuva yllä.

Hannu FinniläHannu “Mr. Cool” Finnilä, rauhallisuuden perikuva, oli vasta 14-vuotias, kun häntä pyydettiin Lone Star Dreamersin taustayhtyeen basistiksi. Varsin pian huomasimme, että Hannu oli kuitenkin etevämpi laulamaan bassokulkuja kuin soittamaan niitä. Hintelästä (silloin!) ja nuoresta (silloin!) pojasta ei olisi päältä päin uskonut, kuinka poikkeuksellisen matalan ääni hänellä oli. Lisäksi Hannu pystyy heittämään aloitusäänet korvakuulolla tilanteessa kuin tilanteessa, eikä virityspillin unohtuminen keikkavarusteista ole koskaan ollut katastrofi.

Tekniikka, erityisesti autot, ovat lähellä Hannun sydäntä, ja varsin usein keikoille onkin kuljettu hänen rakentelemillaan autoilla. Muutama vuosi(kymmen) sitten Hannu veljineen osti pikkubussin, ja sen jälkeen parhaat keikkamatkat taitettiinkin sillä.

Teemu SarlinTeemu "Mr. Shark" Sarlin valittiin aluksi vankan rock’n’roll taustansa takia miksaamaan keikkojamme. Sitten Teemu puolihuomaamattomasti sävelsi ja sanoitti monet biisit uusimmalle "Lovestruck!"-levyllemme. Lisäksi Teemu "vanhana" rumpalina pitää kuria harjoituksissa.

Mr. Shark lempinimen Teemu muuten sai Yyterin juhannusjuhlassa, jossa hän käsi paketissa kertoi surullista tarinaa, että hai oli vienyt hänen kätensä. Mr. Sharkista tuli sittemmin myös hänen rock’n’roll/rockabilly-bändinsä nimi, joka heitti muutaman keikan 90-luvulla.

Levyllä Teemun kuulee hieman esiintymässäkin: napsuttamassa, taputuksissa ja muutamissa taustahuuteluissa.

Sami OksanenSami Oksanen on bändin velikulta. Lempinimi "R2D2" annettiin ääntelyjen perusteella, joita hän Star Wars –fanina muiden poikien iloksi päästeli harjoituksissa. Sittemmin Sami laajensi ulosantiaan myös rumpusoundeihin.

Levyllä saammekin kuulla hänen muhkean basari-puhahduksensa useiden kappaleiden taustalla. Taitavana viulistina ja muusikkona Sami usein takertuu poikien mielestä pikkuseikkoihin ja tarkistelee kappaleiden sointupohjia.

Tällä hetkellä Sami on ansaitulla lomalla bändistä.

*** Yllä nykyinen kokoonpano, alla vierailevat tähdet ***

Koska bändimme ei voi kehuskella soittajilla, niin esiteltääköön tässä kaikki bändissämme olleet laulajat kautta aikojen.

Sasha MäkiläSasha oli perustamassa bändiä vuonna 1991, mutta liekö ollut liian musikaalinen, koska hän jätti bändin muutama vuosi myöhemmin. Sittemmin hänet on nähty muun muassa Ranskan kansallisorkesteria ja amerikkalaista Cleveland Orkesteria johtamassa. Muiden muassa.

Viimeksi Sasha oli mukana maaliskuussa 2017, kun pidimme uusimman levymme ("Lovestruck!") levyjulkkarit. Sasha esitti silloin meidän kanssamme kappaleen "Zombie Jamboree", joka oli ohjelmistossa jo vuonna 1991. Tuntuu kuin vain hetki olisi kulunut tuostakin ajasta.

Jouni Äkräs


Jouni Äkräs liittyi bändiin bändin teekkariuden kulta-aikana, jolloin lähes koko bändi opiskeli Otaniemessä eri aloja. Mr. Coolin ulkomaan opintojen aikaan Hannua tuurasi Jouni Äkräs. Hänen kanssaan heitimme noin 5 keikkaa 1990-luvulla.


Lone Star Dreamers


Loppujen lopuksi tässä vuoden 2017 kuvassa ovatkin bändin kaikki laulajat pois lukien Jouni Äkräs.Muuta tilastotietoa bändistä:
– Kuusi seitsemästä on opiskellut Teknillisessä Korkeakoulussa Otaniemessä. Yksi jopa opettaa siellä...
– Puolet jäsenistä on edelleen teekkareita, vähintään ikuisesti.
– Lapsia bändillä on yhteensä 16 kpl (milloin tämä on viimeksi tarkistettu?), joten vankka fanijoukko on kasvamassa.
– Bändi asustaa ympäri Uusimaata. Bänditreeneihin on siis pitkä matka... eräillä.

Ajankohtaista:

TO 11.7.2024 Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla, Teboil 12.45-13.15, Sivutupa 21.30-21.50

PE 9.8.2024 Tuusulan taiteiden yö, Onnelantie 1, Tuusula

Levyt
Levyt
Levyt
Levyt